Klantenservice

Vragen? Bel ons op
088 007 11 00
Of laat ons u bellen.

Bedankt! U wordt z.s.m. door een van onze medewerkers teruggebeld.

Krukken

Heeft u een blessure of bent u geopereerd aan uw been? En mag u daarom niet of gedeeltelijk uw been belasten? Krukken zijn dan een goed hulpmiddel bij het lopen. Met behulp van krukken ontlast u uw benen en het zorgt voor meer stabiliteit. Er zijn verschillende soorten krukken verkrijgbaar, denk aan elleboogkrukken, extra lange krukken en kinderkrukken. Medicura heeft een breed assortiment krukken. Daarnaast heeft u de keuze uit anatomisch (voorgevormd) of niet-anatomisch handvat en gesloten of open manchet. Krukken zijn verkrijgbaar in de kleuren blauw, zwart, rood en zilvergrijs. Alle krukken worden verkocht per paar.

Anatomische elleboogkrukken per paar

Aluminium anatomische elleboogkrukken. In hoogte verstelbaar. Anatomisch handvat en gesloten manchet. Belastbaar tot 160 kg. Per paar.

€ 34,95 Meer informatie

Elleboogkrukken Rebotec Safe-In Soft

Set Rebotec elleboogkrukken met gesloten manchet (Safe-in) en ergonomisch zachte handvatten. Manchet en kruk in hoogte verstelbaar. ...

€ 37,95 Meer informatie

Elleboogkrukken Safe-In Soft anatomisch

Set Rebotec krukken met gesloten manchet (Safe-in) en anatomisch zacht (handgevormd) handvat. Manchet en kruk in hoogte verstelbaar. ...

€ 37,95 Meer informatie

Kinderkrukken Rebotec Safe-In Kids

Kinderkrukken met ergomische handvatten en gesloten manchet. Krukken speciaal voor kinderen.

€ 34,95 Meer informatie

Kruk ErgoBaum (per stuk)

Ergonomisch zacht handvat, comfortabel en veilig

€ 119,95 Meer informatie
1 2

Elleboogkrukken

Voordat u een keuze gaat maken uit allerlei soorten krukken is het ook verstandig om te bepalen of u een anatomisch of niet anatomisch handvat wenst. Een anatomisch handvat is voorgevormd en biedt extra steun en betere drukverdeling aan de handpalm. Daarnaast heeft u de keuze uit een soft-grip of stevig handvat. De krukken met soft-grip handvatten zorgen voor meer demping omdat de zachtere gedeeltes van het handvat meebewegen. Ook heeft u de keuze uit een open of gesloten manchet. Bij een gesloten manchet is er een kleine opening aan de voorzijde van het manchet. Bij een open manchet is de helft van het manchet open. Krukken met een open manchet blijven niet in de arm hangen als de handvatten los gelaten worden.

SmartCrutch krukken

SmartCrutch krukken is een revolutionair alternatief voor de standaard elleboogkruk. De belangrijkste eigenschap van SmartCrutch krukken is de volledig in hoek verstelbare onderarmsteun die in combinatie met de in diepte verstelbare handgreep voor een optimale drukverdeling zorgt. Dit in tegenstelling tot de standaard elleboogkruk. De zachte polstering in de onderarmsteun zorgen voor optimaal comfort. De SmartCrutch krukken zijn verkrijgbaar in opvallende, moderne kleuren.

Kinderkrukken

Speciaal voor de kinderen zijn er kleurrijke kinderkrukken verkrijgbaar. De krukken zijn op hoogte verstelbaar zodat u de kinderkrukken in de gewenste hoogte kunt instellen. De reflectoren op de voorzijde van het handvat zorgen voor extra zichtbaarheid in het donker.

Extra lange krukken

Voor langere personen zijn er extra lange krukken verkrijgbaar. Bij de meeste krukken is de maximale hoogte van de handvatten 94 cm. Bij de extra lange krukken zijn de handvatten verstelbaar tot een hoogte van 110 cm.

Krukdoppen

Krukdoppen zorgen voor demping tijdens het lopen en een krasvrije ondervloer. Het is daarom erg belangrijk dat krukdoppen bij slijtage vervangen worden. Krukdoppen zijn in verschillende diameters verkrijgbaar. Meet de diameter van de onderzijde van uw kruk en kies de krukdop met de juiste maat. Krukdoppen zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en grijs.

Krukken huren?

Heeft u tijdelijk krukken nodig, dan heeft u de mogelijkheid om krukken te huren bij Medicura.
Krukken kunt u per dag huren bij Medicura. Lees meer over krukken huren.