Klantenservice

Vragen? Bel ons op
088 007 11 00
Of laat ons u bellen.

Bedankt! U wordt z.s.m. door een van onze medewerkers teruggebeld.

Drukontlasting

1 2 3 4

Type zitkussens voor drukontlasting

Comfortabel en ontspannen zitten lijkt vanzelfsprekend. Maar helaas is dit niet voor iedereen zo. Is zitten voor u niet meer ontspannen en comfortabel? Dan kunnen wij u een aantal mogelijkheden aanbieden. Er zijn een aantal speciale kussens ontwikkeld die het zitten voor u comfortabeler maken.

Anti-decubitus zitkussen

Heeft u last van doorzitten/liggen of ontstaan er rode plekken op de stuit? Dan kan een anti-decubitus zitkussen (AD  zitkussen) voor u een oplossing zijn. Dit kussen voorkomt en helpt bij het genezen van doorzitplekken. Een anti-decubitus zitkussen is gemaakt van traag- en koudschuim. De lichaamsdruk wordt verdeelt, waardoor de pijn vermindert. De anti decubitus kussens zijn geschikt voor stoelen en rolstoelen.

Zitwigkussen

Wigkussens zijn voor het bevorderen van een juiste en actieve zithouding en het verminderen van pijn aan de stuit. Er zijn verschillende soorten zitwigkussens. Een Defa wigkussen voor het bevorderen van de juiste zithouding is het kussen dat bestaat uit voorgevormd veerkrachtig schuimrubber. Ook is er een zitwigkussen verkrijgbaar met traagschuim te verkrijgen. Dit is een druk verlagend schuim, waardoor pijn aan de stuit minder wordt. Het is mogelijk om een stuk traagschuim onder de stuit te verwijderen, zodat er niks tegen de stuit drukt. Tevens wordt de bloedcirculatie in de benen bevorderd.

Roho MOSAIC zitkussen

Het Roho Mosaic zitkussen is een luchtkussen dat opgeblazen kan worden. Het Roho zitkussen is ontwikkeld voor preventieve huidbescherming en comfort. De luchtdruk van het Roho zitkussen is instelbaar. Voor ieder persoon is dit anders in verband met gewicht en lichaamsvorm.

Ringkussen

Er zijn verschillende ringkussens, oftewel zitring,  om op te zitten. De ringkussens kunnen verlichting bieden bij aambeien, hechtingen na een bevalling en aandoeningen of pijn aan de stuit. Er is keuze uit een ringkussen van visco-elastisch schuim en polyurethaan foam. Deze twee varianten zijn druk verlagend. Een andere mogelijkheid is een opblaasbaar, rubberen zitring die ook verlichting biedt aan de stuit. Bij de opblaasbare zitring zit een opblaaspompje om de luchtring op te pompen. 

Verbandschoenen

Heeft u last van uw hiel, achillespees, malleolus of overbrugt u een periode dat u geen confectieschoeisel past? Dan kan een Rebacare verbandschoen oplossing bieden. Door deze verbandschoen worden wonden geheel vrij gelegd waardoor de wondgenezing mogelijk gemaakt wordt. Tevens is er een inlegger voor in de verbandschoen verkrijgbaar speciaal voor matig tot sterk exsuderende wonden.