Klantenservice

Vragen? Bel ons op
088 007 11 00
Of laat ons u bellen.

Bedankt! U wordt z.s.m. door een van onze medewerkers teruggebeld.

Liggen & zitten

Als uw lichaam de juiste houding heeft, kan het ontspannen en herstellen. Er zijn verschillende hulpmiddelen die een juiste houding bevorderen bij liggen en zitten. Denk maar aan matrassen, hoofdkussens, sta op stoelen, trippelstoelen en zadelkrukken.
€ 22,25

Anti-allergie kussenhoes

Effectieve anti-allergie kussenhoezen die bescherming geven tegen het allergeen van de huisstofmijt. Anti-allergie kussenhoezen voor een ...

Meer informatie
Bedden 4 producten

Bedden

Volledig elektrische verstelbare hoog-laag bedden voor de veiligheid, comfort en gemak.

Bekijk producten
Bedtextiel 20 producten

Bedtextiel

Uitgebreid assortiment bedtextiel, waaronder kussenslopen, matrashoezen, wasbare onderleggers en seniorendekbedden.

Bekijk producten
Bedtoebehoren 25 producten

Bedtoebehoren

Maak uw slaapkamper veiliger en comfortabeler met handige hulpmiddelen zoals bedgreep, bedheffer en bedhek.

Bekijk producten
Drukontlasting 18 producten

Drukontlasting

Drukontlastende zitkussens en luchtringen nemen druk weg van de gevoelige plekken bijvoorbeeld bij decubitus, aambeien en hechtingen.

Bekijk producten
Hoofdkussens 7 producten

Hoofdkussens

Hoofdkussens en nekkussen in diverse modellen verkrijgbaar: vlokkenkussen, nekrolkussen of reiskussen.

Bekijk producten
Hygiëne producten producten

Hygiëne producten

Hygiëne hulpmiddelen om hygiëne te verbeteren en te behouden. Bijvoorbeeld wegwerphandschoenen, urinevlek verwijderaar en stoelbeschermers.

Bekijk producten
Matrassen 1 product

Matrassen

Een matras met perfecte ondersteuning en comfort is van essentieel belang. Voor iedereen een passend matras.

Bekijk producten
Positioneren 16 producten

Positioneren

Spreidkussen, rugkussen, kniekussen en lendenkussen dragen bij aan het voorkomen van klachten bij zitten en liggen.

Bekijk producten
Sta-op stoelen 9 producten

Sta-op stoelen

Optimale ondersteuning tijdens het zitten, relaxen en opstaan zoals u dat wenst met geheel elektrische verstelling.

Bekijk producten
Transferhulpmiddelen 11 producten

Transferhulpmiddelen

Glijzeil, glijlaken, draaikussen en draaischijven voor moeiteloze verplaatsing in bed, auto of stoel. Bekijk transferhulpmiddelen.

Bekijk producten
Trippelstoelen 2 producten

Trippelstoelen

Trippelstoelen

Bekijk producten
XL producten producten

XL producten

XL producten

Bekijk producten
Zadelkrukken 3 producten

Zadelkrukken

Divers aanbod verrijdbare zadelkrukken. Zadelkrukken vermindert belasting van uw benen en rug bij huishouding.

Bekijk producten

Soms geeft het opstaan uit een stoel wat problemen. In dat geval kan een elektrische sta op stoel een uitkomst zijn. Door uw bewegingen te volgen en te ondersteunen gaat het opstaan en zitten een stuk eenvoudiger. Medicura heeft een breed aanbod eigentijdse en comfortabele sta op stoelen met vele verstel- en instelmogelijkheden. De sta op stoelen zijn in diverse kleuren en stoffen verkrijgbaar, zodat het bij uw interieur past.

Er zijn diverse zitkussens verkrijgbaar die de lichaamsdruk bij het zitten verdeeld, waardoor u minder pijn voelt. Deze drukverlagende zitkussens zijn zowel geschikt in sta op stoelen als rolstoelen. Andere drukontlastende hulpmiddelen zijn zitwigkussens, luchtringen en ringkussens.

Rugklachten? Een lendenkussen of lumbaalkussen zorgen ervoor dat de ruggengraat in de juiste houding blijft. Een spreidkussen wordt geadviseerd na een heupoperatie. Het spreidkussens voorkomt dat uw benen over elkaar kunt slaan. Met een spreidkussen wordt voorkomen dat de heup uit de kom schiet. Een ander kussen dat vaak geadviseerd wordt na een operatie is een kniekussen. Een kniekussen  zorg ervoor dat uw knieën niet op elkaar drukken wanneer u op uw zij ligt en dat uw wervelkolom, heup en bekken niet verdraaien. Een rugsteun, dekenboog, matrasophoger of onderbeenkussen zijn ook bekende hulpmiddelen die het liggen aangenamer kunnen maken.

Voor een goede nachtrust is een goed matras essentieel. Pijnklachten zijn verleden tijd met de speciaal geselecteerde matrassen van Medicura. We adviseren u er graag over. Een matrassenscan biedt ook een oplossing. Bij een matrassenscan worden de drukpunten inzichtelijk gemaakt worden, waardoor het perfecte matras voor uw gekozen kan worden. Kent u het belang van een goed hoofdkussen? Een goed hoofdkussen is van essentieel belang voor goede en gezonde nachtrust. Doordat het kussen u de juiste ondersteuning geeft, staat de nek in het verlengde van de rugwervels waardoor u op comfortabele en gezonde wijze slaapt.

Medicura is gespecialiseerd in hulpmiddelen die het liggen en zitten aangenamer maken. In deze productgroep bevinden zich de volgende categorieën: sta-op stoelen, trippelstoelen, zadelkrukken, positioneren, drukontlasting, bedden, matrassen, hoofdkussens, bedtoebehoren en  transferhulpmiddelen.