Klantenservice

Vragen? Bel ons op
088 007 11 00
Of laat ons u bellen.

Bedankt! U wordt z.s.m. door een van onze medewerkers teruggebeld.

Thermometers

Met een thermometer kunt u nauwkeurig en snel uw lichaamstemperatuur meten. Als de lichaamstemperatuur hoger is dan 38°C is er sprake van koorts. Er zijn verschillende soorten koortsthermometers. Denk hierbij aan digitale thermometers die gebruikt kunnen worden onder de oksel, onder de tong en rectaal. Ook zijn er oorthermometers die via het trommelvlies de lichaamstemperatuur meten en infrarood voorhoofdthermometers die de temperatuur meten zonder dat deze de huid aanraken. De meest betrouwbare plaats om de lichaamstemperatuur te meten is rectaal. Onder de oksel of tong geeft de thermometer een iets lagere waarde aan die verschilt tussen de 0,5°C en 1°C.

Infrarood Thermometer

Met één klik op de knop kunt u contactloos de themperatuur meten. Kruisbesmetting wordt zo voorkomen.

€ 156,09 Meer informatie

Digitale koortsthermometers

De digitale koorts thermometers zijn zeer betrouwbaar en eenvoudig in gebruik. Met een druk op de knop weet u wat de lichaamstemperatuur is. De digitale koortsthermometers kunnen onder de tong, onder de oksel en rectaal gebruikt worden.

Onder de tong (Oraal)
Plaats de tip van de koortsthermometer zo ver mogelijk onder tong. Tijdens de meting moet de mond dicht gehouden worden en de tong mag niet bewegen. Let erop dat er geen warme of koude drank wordt gedronken voordat de meting wordt gestart. Dit kan de temperatuur in de mond beïnvloeden.

Onder de oksel (Axillair)
De koortsthermometer wordt hierbij geplaatst onder de oksel. Knijp met de oksel de thermometer vast. Zorg ervoor dat er geen zweet of ander vocht onder de oksel zit. Deze manier van lichaamstemperatuur meten is het minst nauwkeurig.

In de anus (Rectaal)
De meest nauwkeurige manier van het meten van de lichaamstemperatuur is via de rectale meting. Plaats de tip van de thermometer een aantal centimeter in de anus. Doe dit voorzichtig. Als het goed wordt uitgevoerd is de rectale meting pijnloos. Als het inbrengen pijnlijk aanvoelt, kan er een beetje glijmiddel gebruikt worden. Voor extra hygiëne zijn er speciale hoesjes te verkrijgen die vervangen kunnen worden bij iedere meting.

Oorthermometers

Met een oorthermometer kan de lichaamstemperatuur worden gemeten via het oor. De tip van de oorthermometer dient ingebracht worden in het oor. Zorg ervoor dat de gehoorgang schoon is, zodat dit niet de meting kan beïnvloeden.  Er kan gebruik worden gemaakt van thermometerhoesjes voor hygiëne. Voor elke meting kan er een schoon meetkapje worden geplaatst op de oorthermometer. Ook zijn er extra functies mogelijk zoals het meten van vloeistoffen, omgeving en oppervlakken.

Infrarood voorhoofdthermometers

Met een infrarood voorhoofdthermometer wordt de lichaamstemperatuur gemeten via het voorhoofd. Er hoeft geen contact plaats te vinden met de huid. Binnen 1 seconden is de lichaamstemperatuur bekend. Deze infrarood thermometer is ideaal voor een snelle en gemakkelijke meting.

Medicura heeft een breed assortiment koortsthermometers van de merken Omron en Medisana.
Een kleine greep uit ons assortiment koortsthermometers: