Klantenservice

Vragen? Bel ons op
088 007 11 00
Of laat ons u bellen.

Bedankt! U wordt z.s.m. door een van onze medewerkers teruggebeld.

Lichttherapie

Voelt u zich wel eens vermoeid en lusteloos, en bent u dit helemaal zat? Dan is lichttherapie voor u de oplossing! Vooral in de winter hebben veel mensen last van een depressie. We voelen ons slaperig en hebben minder eetlust. Dit kan leiden tot een winterdepressie. Het gebrek aan licht met een bepaalde intensiteit is vaak de oorzaak. Lichttherapie kan dus een oplossing voor een winterdepressie bieden. Door het gebruik van fel licht of licht met een kleur kunnen de klachten van vermoeidheid en lusteloosheid verminderen. U krijgt meer energie en concentratievermogen. Ons assortiment biedt verschillende lichttherapielampen die daglicht nabootsen om u van uw klachten af te helpen.

Lichttherapielamp Daylight Power

Het is bewezen dat deze hoeveel lux vermoeidheid tegengaat en kan zorgen voor een fitter gevoel.

€ 169,95 Meer informatie

Soorten lichttherapielampen

De lichttherapielampen zijn er is verschillende soorten. Lampen voor het bureau, lampen op zakformaat die makkelijker mee te nemen zijn, lampen met een verstelbare voet en energiezuinige lampen. Het licht van de therapielampen verblindt niet en zorgt voor een goed dagelijks daglicht.

Een kleine greep uit ons assortiment lichttherapielampen:

Behandeling lichttherapie

Het is aan te raden om de lichttherapie 5 tot 10 dagen achter elkaar uit te voeren. Het is de bedoeling dat u voor de lamp gaat zitten en het licht 1 tot 2 uur (afhankelijk van de lichtsterkte) in uw ogen laat schijnen. Het is mogelijk om tijdens de lichttherapie andere dingen te doen, mits het licht in de ogen blijft schijnen. Via de ogen komt er een signaal vrij in de hersenen, waardoor deze het dag- en nachtritme beter gaan regelen. Vooral in donkere seizoenen of tijdens de winterdepressie is het gebrek aan daglicht mogelijk. Daarom is de lichttherapie in deze seizoenen het meest effectief. Daarnaast kan lichttherapie helpen bij slaapklachten. Bij oogklachten of –ziekten is het aan te raden om eerst met uw oogarts te overleggen of lichttherapie voor u geschikt is.