Klantenservice

Vragen? Bel ons op
088 007 11 00
Of laat ons u bellen.

Bedankt! U wordt z.s.m. door een van onze medewerkers teruggebeld.

Slechtziend

1 2

Herkenbaarheid

Als slechtzienden of blinden wilt u  graag herkend worden door andere mensen, zodat deze rekening met u kunnen houden. Er zijn speciale blinden buttons en slechtzienden buttons gemaakt met de tekst: “Ik ben blind” of “ Ik ben slechtziend”. Ook bestaan er stickers met deze tekst.

Taststokken speciaal voor blinden en slechtzienden

Slechtzienden en blinden kunnen gebruik maken van een taststok, oftewel blinde geleidestok. In ons assortiment vindt u 2 verschillende modellen: herkenningstok slechtzienden en opvouwbare taststok. De herkenningsstokje is van aluminium en heeft een witte kleur. Het stokje bestaat uit drie delen en is middels een klemmechanisme verstelbaar. Het stokje weegt slechts 35% van een reguliere taststok. Een andere mogelijkheid is een blinden taststok die is voorzien van een zwart schuimrubber handvat en draagriem. Deze taststok is 150 cm lang en heeft de kleuren rood en zwart. Op de taststok zit een witte plastic dop en een is vierdelig opvouwbaar.

Vergrootglazen voor het lezen van kleine lettertjes

Een ander handig hulpmiddel voor slechtzienden is een vergrootglas met of zonder lamp. Kleine lettertjes kunnen worden vergroot met een vergrootglas. Het vergrootglas met verlichting kan ook gebruikt worden in het donker. Het pocket vergrootglas is klein genoeg om hem mee te nemen. Een andere manier om de kleine lettertjes gemakkelijker te lezen is een leesliniaal. Dit is een loep in de vorm van een liniaal en vergroot 2 keer.

Een kleine greep uit ons assortiment:

Overige hulpmiddelen voor slechtzienden en blinden


Naast blinde geleidestokken, vergrootglazen en slechtziend buttons zijn er nog meer hulpmiddelen die het dagelijks leven van slechtzienden en blinden kunnen vergemakkelijken. In ons assortiment zijn er witte rollators met de verkrijgbaar. Deze witte provo rollator is speciaal ontwikkeld voor blinden of slechtzienden mensen. De slechtzienden rollator is voorzien van rode markeringen. Ook zijn er telefoons verkrijgbaar die een speciaal design hebben zodat het makkelijk te gebruiken is voor slechtzienden. De telefoon met fototoetsen is een eenvoudig te bedienen toestel. Het grote display met extra grote toetsen en cijfers zorgen voor extra gebruiksvriendelijkheid. Kenmerken aan deze telefoon zijn de toetsen met foto’s. Andere telefoons die zeer geschikt zijn voor slechtzienden zijn de Big Buttons. Deze Big Button telefoon met grote cijfertoetsen is eenvoudig te gebruiken voor slechtzienden. En wat denkt u van een kalenderklok waar de datum en tijd op een overzichtelijke manier weergegeven wordt? Met één oogopslag ziet men de datum en actuele tijd. 

Kortom, Medicura Zorgwinkel biedt een groot assortiment hulpmiddelen aan die speciaal voor slechtzienden en blinden ontwikkeld zijn.