Klantenservice

Vragen? Bel ons op
088 007 11 00
Of laat ons u bellen.

Bedankt! U wordt z.s.m. door een van onze medewerkers teruggebeld.

U woont zelfstandig, maar u merkt dat u hulp nodig heeft bij eten en drinken. Medicura heeft een uitgebreid assortiment hulpmiddelen voor bij het eten en drinken. Deze adl hulpmiddelen in de keuken maken het eten en drinken een stuk aangenamer. Het gerenommeerde merk Good Grips en Amefa heeft aangepast bestek ontwikkeld die te gebruiken zijn als hulpmiddel bij eten en drinken. Het assortiment van Good Grips en Amefa bestaat uit lichtgewicht bestek, reuma bestek, ergonomisch bestek, verzwaard bestek en verdikt bestek. Daarnaast vindt u in het assortiment van Medicura ook andere hulpmiddelen voor eten en drinken, zoals snijplank met noppenbord, bordrand en warmhoudbord. Deze adl keukenhulpmiddelen dragen bij aan een zelfstandig en aangenaam ontbijt, lunch en avondeten.

Amefa Mes gehoekt 90 graden

Amefa mes gehoekt dat comfortabel in de hand ligt dankzij het taps toelopende handvat.

€ 14,95 Meer informatie

Amefa Vork linkshandig

Amefa vork gebogen dat comfortabel in de hand ligt dankzij het taps toelopende handvat.

€ 11,95 Meer informatie

Amefa Vork rechtshandig

Amefa vork gebogen dat comfortabel in de hand ligt dankzij het taps toelopende handvat.

€ 11,95 Meer informatie

Amefa lepel linkshandig

Amefa lepel gebogen dat comfortabel in de hand ligt dankzij het taps toelopende handvat.

€ 11,95 Meer informatie

Amefa lepel recht handvat

Amefa bestek met recht handvat dat comfortabel in de hand ligt. Amefa lepel met recht handvat is ideaal voor mensen met een beperkte hand- ...

€ 11,95 Meer informatie
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Praktische hulpmiddelen bij eten en drinken

Eten en drinken is niet alleen belangrijk, maar dit is ook een bezigheid dat meerdere keren per dag plaatsvindt. Des te meer reden om aandacht te besteden aan praktische hulpmiddelen bij eten en drinken. Onderstaand een overzicht van handige adl hulpmiddelen voor in de keuken.

Praktische accessoires voor borden:

  • Bordrand: Wit plastic bordrand om klant de rand voor het bord en voorkomt morsen
  • Warmhoudbord: Het warmhoudbord is bijzonder handig om het eten langer warm te houden
  • Snijplank met noppen: Kunststof snijplank met noppen die voorkomt dat het eten wegschuift tijdens het snijden

Aangepast bestek

Het gebruik van bestek is zo vanzelfsprekend dat men er niet bij stil staat dat veel mensen moeite hebben met eten door het gebruik van gewoon bestek. Wanneer u minder kracht heeft in uw vingers, handen of pols is aangepast bestek een uitkomst. Het aangepast bestek is verkrijgbaar in diverse modellen, denk aan reuma bestek, ergonomisch bestek, verzwaard bestek en verdikt bestek. Daarnaast is het bestek verkrijgbaar in de uitvoeringen linkshandig en rechtshandig.  Onderstaand een kleine greep uit ons assortiment.

Gebogen bestek

Gebogen bestek ligt comfortabel in de hand dankzij de taps toelopende handvatten. Gebogen bestek is in twee uitvoeringen beschikbaar: linkshandig en rechtshandig:

Verzwaard bestek

Het verzwaard bestek van Good Grips zorgt voor meer controle. De handvatten zijn van zacht en schokabsorberend materiaal en hebben een vaste grip:

Ergonomisch bestek

Enkele kenmerken van ergonomisch bestek van Good Grips zijn de handvatten met flexibele ribbels en antislip materiaal. Een ander kenmerk van het ergonomisch bestek is dat de lepel en vork, indien nodig, in de gewenste  hoek gebogen kunnen worden:

Overig aangepast bestek