Klantenservice

Vragen? Bel ons op
088 007 11 00
Of laat ons u bellen.

Bedankt! U wordt z.s.m. door een van onze medewerkers teruggebeld.

Dagelijks leven

U woont zelfstandig maar merkt dat u niet (meer) alles zelf kan. Voor sommige dingen kunt u misschien best wat hulp gebruiken. De ongemakken zitten dan vaak in de dagelijkse bezigheden: aankleden, eten of huishouden. De hulpmiddelen van Medicura helpen u het dagelijkse leven met een kleine of grote beperking een stuk eenvoudiger en veiliger te maken. Deze hulpmiddelen maken het dagelijks leven makkelijker door vaak maar enkele kleine aanpassingen.
€ 39,95

Cone 2.0 t.b.v. Doff n' Donner

De Cone (stok) is een extra hulpmiddel om comfortabel de kous te rollen. Voor gebruik van het aantrek-en uittrekhulpmiddel Doff n' Donner ...

Meer informatie
Aan & uitkleed hulpmiddelen 32 producten

Aan & uitkleed hulpmiddelen

Handige aan- en uitkleedhulpmiddelen vergemakkelijken het aan- en uittrekken van kleding als broeken, jassen en elastische kousen.

Bekijk producten
Drinken 23 producten

Drinken

Hulpmiddelen als drinkbekers, schuine bekers, drinkbeker met tuit maken drinken eenvoudiger en comfortabeler.

Bekijk producten
Eten 55 producten

Eten

Hulpmiddelen als verzwaard bestek, gebogen bestek, snijplank met noppen en borden met rand maken eten comfortabeler en eenvoudiger.

Bekijk producten
Huishoudelijke hulpmiddelen 11 producten

Huishoudelijke hulpmiddelen

Praktische huishoudelijke hulpmiddelen zoals tube uitknijpers, grijpstokken, emmer wringers, handwringers en grote wasknijpers.

Bekijk producten
Kalenderklokken 5 producten

Kalenderklokken

Handige en overzichtelijke kalenderklokken met duidelijke weergaven van dag, datum en tijd.

Bekijk producten
Keuken hulpmiddelen 45 producten

Keuken hulpmiddelen

Zonder veel kracht uit te oefenen eenvoudig en veilig uw potten, blikken, flessen en pakken openen.

Bekijk producten
Loepen 9 producten

Loepen

Loepen met vergrootglazen en verlichting in diverse modellen: loeplamp tafelmodel, loeplamp vloermodel en bladzijdenloep.

Bekijk producten
Medicatie hulpmiddelen 14 producten

Medicatie hulpmiddelen

Handige medicatie hulpmiddelen waaronder medicijnkastjes, pillendoosjes en pillensplijter.

Bekijk producten
Slechtziend 7 producten

Slechtziend

Bekijk het aanbod van hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking, zoals sprekende wekker en grote kalenderklok.

Bekijk producten
Telefonie 8 producten

Telefonie

Keuze uit gebruiksvriendelijke senioren vaste telefoons en senioren gsm's met een diversiteit aan functies.

Bekijk producten
Veiligheid 14 producten

Veiligheid

Handige hulpmiddelen voor optimale veiligheid. Van nachtlampje tot sleutelkluisje, van anti dwaalpakket tot hipshields.

Bekijk producten
Vrije tijd 21 producten

Vrije tijd

Hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden in uw vrije tijd zoals verdikte pennen, grote speelkaarten en kaartenhouders.

Bekijk producten
Wekkers 1 product

Wekkers

Sprekende wekkers en wekkers met opvallende verlichting met duidelijke tijdvermelding. Speciale wekkers voor doven en slechtzienden.

Bekijk producten
XL Producten producten

XL Producten

XL producten die handig zijn in het dagelijks leven. Op dit moment geen producten beschikbaar in deze productcategorie.

Bekijk producten

Aangepast bestek

Er is een groot aanbod hulpmiddelen die de maaltijd en het drinken net iets gemakkelijker kunnen maken. Deze hulpmiddelen voor eten en drinken zijn ontworpen om het gemak te dienen. Een voorbeeld is het bestek van Good Grips. De grepen van bestek Good Grips zijn buigbaar en verdikt, waardoor dit aangepast bestek in elke gewenste stand gebogen kan worden. Naast Good Grips bestek is Amefa bestek ook een goed alternatief voor gebruik bij beperkte kracht in de handen.

Drinkbekers en tuitbekers in allerlei soorten en maten

Drinkbekers en tuitbekers v zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Het aanbod drinkbekers voor ouderen bestaat onder andere uit drinkbekers met tuitdeksels, schuine drinkbekers, ribbelbekers en bekers met handvatten. Al deze drinkbekers voor ouderen dienen om het drinken een stuk eenvoudiger en veiliger te maken. Niet alleen geschikt voor ouderen, maar ook voor kinderen. Daarnaast zijn er ook nog snijplanken met noppen en bordranden die voorkomen dat het eten van het bord schuift. Kortom, genoeg hulpmiddelen voor een aangenaam en veilige maaltijd!

Breed aanbod hulpmiddelen in het dagelijks leven

Verminderde kracht in de handen? Er zijn diverse hulpmiddelen die het mogelijk maken om potten, blikken, pakken en flessen te openen en te sluiten met minimale inspanning.  Een onmisbaar hulpmiddel in huis is een grijpstok helping hand. Deze handige grijper met knijpmechanisme is in verschillende modellen verkrijgbaar. Handige hulpmiddelen bij het aan- en uitkleden zijn bijvoorbeeld de knopenhaak, elastische schoenveters, sokaantrekker en aankleedstok. Voor de personen die therapeutische elastische kousen, panty’s, sokken en armkousen dragen zijn er en aantrek- en uittrekhulpmiddelen .

Er zijn vele hulpmiddelen die behoren tot de productgroep ‘dagelijks leven’. Heeft u al eens gedacht aan een tube uitknijper, senioren telefoon, sleutelkluisje, kaartenhouder, kalenderklok, vergrootglas of loeplamp? Al deze hulpmiddelen maken het dagelijks leven een stuk aangenamer en veiliger. Bent u ook vaker uw sleutels kwijt? Een handige gadget is een keyfinder. Met deze elektronische keyfinder vindt u met 1 druk op de knop uw sleutels, portemonnee of tasje.

Medicura biedt een breed assortiment aan hulpmiddelen die een positieve bijdrage leveren aan het dagelijks leven. In deze productgroep bevinden zich de volgende categorieën: