Klantenservice

Vragen? Bel ons op
088 007 11 00
Of laat ons u bellen.

Bedankt! U wordt z.s.m. door een van onze medewerkers teruggebeld.

Uitleen hulpmiddelen

Medische hulpmiddelen lenen?

Heeft u tijdelijk een hulpmiddel nodig? Iedere zorgverzekeraar heeft een pakket aan hulpmiddelen samengesteld die u kosteloos kunt lenen. U hoeft bij Medicura geen lid te zijn om kosteloos een hulpmiddel te lenen. De maximale uitleenperiode is 26 weken. Met behulp van het formulier kunt u de benodigde hulpmiddelen aanvragen. Bij enkele hulpmiddelen zijn we wettelijke verplicht om een telefonische indicatie met u te doorlopen om vast te stellen of u in aanmerking komt om dit hulpmiddel kosteloos te lenen via uw zorgverzekeraar. Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Hulpmiddel aanvragen voor een andere persoon?

Dat is geen probleem. Vul onder ‘gegevens eindgebruiker’ de gegevens van de gebruiker van het hulpmiddel in. Als aanvrager kunt u uw gegevens invullen onder ‘gegevens aanvrager’.

Rollator, krukken of looprek nodig?

Over het algemeen worden loophulpmiddelen niet meer vergoed via de zorgverzekeraar. Dit geldt voor krukken, looprekken, wandelstokken 4-poot en rollators. Er zijn nog enkele zorgverzekeraars die een bepaalde vergoeding bieden voor een loophulpmiddel vanuit het aanvullende verzekeringspakket. Vraag ernaar bij uw zorgverzekeraar.

Bij Medicura heeft u de mogelijkheid om deze loophulpmiddelen tijdelijk te huren, of eventueel aan te schaffen. Neem gerust contact op met Medicura om de mogelijkheden te bespreken Tel:088-0071100.

Uw gewenste hulpmiddel staat niet vermeld in het aanvraagformulier?

Wilt u graag hulpmiddelen aanvragen? Dat kan eenvoudig online door te klikken op de onderstaande roze button 'uitleen hulpmiddelen aanvragen'. Of neem gerust contact met ons op voor vragen, informatie of advies. Op werkdagen zijn wij te bereiken van 8.30 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer 088 – 007 11 00. Per e-mail zijn we bereikbaar op info@medicura.nl.

Bezoekt u liever één van onze zorgwinkels, klik dan hier voor de dichtstbijzijnde locatie.

Hoe werkt de aanvraag?

1. Vink in overzicht de hulpmiddelen aan die u wilt lenen
2. Vul vervolgens de gegevens in
Om uw aanvraag in behandeling te kunnen nemen, is het van belang dat de velden met * ingevuld worden
3. Klik op de button ‘verstuur’
4. Wij streven ernaar om binnen 1 werkdag contact met u op te nemen