Klantenservice

Vragen? Bel ons op
088 007 11 00
Of laat ons u bellen.

Bedankt! U wordt z.s.m. door een van onze medewerkers teruggebeld.

Retourneren

Zichttermijn

Voor uw bestelling via onze webshop geldt een zichttermijn van 14 dagen vanaf het moment dat de bestelling in uw bezit is. Binnen deze termijn mag u het artikel bekijken, beoordelen en/of passen, uitgezonderd hygiëne artikelen.

Regels retourneren

Mocht het ontvangen artikel niet voldoen aan uw verwachtingen, dan heeft u de mogelijk om het artikel retour te zenden naar Medicura. Dit geldt ook voor actieartikelen. U kunt het artikel retourneren:
    

 • Binnen het zichttermijn van 14 dagen na ontvangst;
 • Als het artikel compleet is;
 • Als het artikel onbeschadigd is;
 • Als het artikel ongebruikt, ongedragen en/of ongewassen is;
 • Als het artikel voorzien is van originele verpakking (inclusief labels).
   

Bij artikelen die beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen, behouden wij ons het recht het geretourneerde artikel te weigeren of de schade in rekening te brengen.

Hygiene artikelen

Hygiëne artikelen kunnen alleen geretourneerd worden indien de verpakking ongeopend is. Hiertoe behoren o.a. bandages, braces, urinalen, matrassen, kussens, zitkussens, toiletstoelen, douchestoelen, toiletverhogers en borstkolven. Neem gerust contact met ons op om te vragen of het een hygiëne artikel betreft. Mocht u twijfelen of een hygiëne artikel geschikt is voor u, dan verwijzen we u graag door naar onze Medicura Zorgwinkels waar u deskundig geadviseerd wordt. 

Bestelling is onjuist, niet compleet of beschadigd geleverd

Controleer te allen tijden bij ontvangst van de bestelling direct of u het juiste artikel ontvangen heeft. Daarnaast of de bestelling compleet en onbeschadigd is. Als dit niet het geval is, neem dan onmiddellijk contact op met ons om dit te melden. Op deze manier kunnen we het probleem zo snel mogelijk herstellen.

Bestelling retourneren

 1. Vul de reden van uw retourzending in op de achterzijde van het bijgeleverde retourformulier
 2. Verpak het artikel, indien nog mogelijk, in de originele verpakking en de doos of zak waarin het is geleverd. Als dit niet lukt gebruik dan een andere doos waarin de retourzending past. Voeg het ingevulde retourformulier toe aan het pakket. Vermeld het volgende retouradres op het pakket:
  Medicura B.V.
  Retour webshop
  Magnesiumstraat 7
  6031 RV Nederweert
 3.  Lever het pakket in bij een postkantoor. In de meeste gevallen ontvangt u een verzendbevestiging. Bewaar dit bewijs zorgvuldig. Het is mogelijk dat hier in een later stadium om wordt gevraagd.
 4.  Bij een geaccepteerde retourzending, betaalt Medicura het bedrag van het geretourneerde artikel binnen 14 dagen terug op uw rekening.

 

Retourkosten

 •  Retour sturen naar Medicura

U kunt het artikel retour sturen per post. De verantwoordelijkheid en kosten voor het retour zenden van artikelen komen voor uw rekening, tenzij anders overeengekomen (bijv. in geval van gebreken). Wanneer u de bestelling ongefrankeerd retourneert, zijn wij genoodzaakt de extra gemaakte kosten in rekening te brengen. Bij een geaccepteerde retourzending, betaalt Medicura het bedrag van het geretourneerde artikel binnen 14 dagen terug.
 

 • Gratis in een Medicura zorgwinkel

Bestellingen via de webshop kunnen ook geretourneerd worden in één van onze zorgwinkels. De financiële afhandeling vindt plaats via ons hoofdkantoor. Bij een geaccepteerde retourzending, betaalt Medicura het bedrag van het geretourneerde artikel binnen 14 dagen terug.